Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak wg. Pascala

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak pałki 8 kawałków
suszone pomidory 150 g
por 3 szt
czosnek 2 ząbki
piwo jasne 1/2 litra
cebula biała 3 szt
olej rzepakowy 80 ml
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak wg. Pascala

Mięso umyć i osuszyć, Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju z masłem obsmażamy kurczaka na rumiano. Cebulę kroimy w piórka, a posiekane ząbki czosnku ucieramy z solą. Na 10 g masla smażymy czosnek i cebulę, po chwili dodajemy pory pocięte w półplasterki. Podduszamy wszystko przez ok. 2 min. Doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy pomidory i bazylię. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy piwem, wkladamy kurczaka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 45 min. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 02.11.2012 00:17
super
Norgiusz 11.10.2012 12:33
mniam
polly66 02.09.2012 11:52
po wg nie ma kropki ;)
Rafał10 29.08.2012 12:53
aż ślinka leci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak