Kurczak wędzony duszony w jarzynach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak wędzony

    1 mały
  • papryka czerwona

    1 średnia
  • cebula biała

    1 średnia
  • cebula czerwona

    1 średnia
  • marchewka

    1 duża
  • płynna przyprawa do zup

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • natka pietruszki

    mały pęczek
  • czosnek

    1 ząbek
  • chili płatki

    do smaku
  • cukinia

    1 spora
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka wędzonego podzielić na mniejsze porcje i podsmażyć na suchej patelni teflonowej - przełożyć do szerokiego rondla.
Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w paski i przykryć mięso.
Marchewkę obrać i ścinać z niej szerokie paski za pomocą obieraczki do warzyw i razem z całym pęczkiem umytej pietruszki (dla smaku i zapachu) dodać do rondla.
Skropić wszystko płynną przyprawą do zup i posypać Kucharkiem oraz pieprzem - delikatnie przemieszać, nakryć i pozostawić na niewielkim płomieniu przez 25-30 minut.
Gdy warzywa zmiękną wyjąć pęczek zielonej pietruszki i dodać wyciśnięty czosnek - przemieszać i jeszcze chwilę dusić pod przykryciem.

Podawać z ziemniakami, ryżem lub bagietką.
Przed podaniem posypać płatkami chili.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 28.06.2013 11:33
super mniam
Ewelina47 30.11.2012 13:47
i na pewno tak smakuje , apetycznie ...
adelajda 01.09.2012 07:45
apetycznie wygląda !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat