Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w złotej glazurze

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

miód płynny 100 g
Musztarda francuska Prymat 4 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Lista składników

udka kurczaka 4 szt
pałki z kurczaka 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podajemy z ziemniaczkami z wody, brokułem lub karmelizowaną marchwią.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w złotej glazurze

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty łączymy ze sobą.
Krok 1 - Kurczak w złotej glazurze foto
2
Kurczaka nakrajamy nożem. Nacieramy solą i pieprzem.
Krok 2 - Kurczak w złotej glazurze foto
3
Nacieramy marynatą (całą). Wstawiamy do lodówki na 3-4h.
Krok 3 - Kurczak w złotej glazurze foto
4
Odlewamy zbędną część marynaty (nie wyrzucamy jej).
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 4 - Kurczak w złotej glazurze foto
5
Pieczemy około godziny, podlewając co 10-15 minut łyżką pozostałej marynaty.
Krok 5 - Kurczak w złotej glazurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.06.2015 12:16
wygląda bardzo apetycznie
paula191919 12.04.2015 15:41
Wyglądają przepysznie .
Seba 04.04.2015 08:29
bardzo dobry
Edith85 29.03.2015 19:32
rewelacyjnie wyglądają :)
IwonaDD 29.03.2015 17:34
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak