Kurczak w ziołach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

  • oliwa

  • zioła

  • ząbek czosnku

    3 szt.
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet umyć i osuszyć.
Kostkę rosołową wraz z ziołami utrzeć w moździerzu i połączyć z oliwą i rozgniecionym czosnkiem.
Fileta posmarować przygotowaną ziołową marynatą i odstawić na godzinę do lodówki.

Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z zieloną sałatą lub surówką z białej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 16.01.2014 15:03
tylko jakie ziola uzyc o to jest pytanie...
Aannkaa82 06.01.2014 21:17
Fajne mięsko, w takiej wersji jeszcze nie próbowałam ale wygląda bardzo apetycznie :)
czekoladka_m 12.11.2013 16:02
Niezwykle apetycznie się prezentuje;)
Motorek 19.10.2013 09:21
bardzo smaczny
IKrakowianka 29.05.2013 19:19
bardzo smaczna propozycja
EmciaPichci 11.05.2013 20:48
bardzo smaczny!
Ada-Gaba 13.04.2013 10:40
znakomite danie
adelajda 05.09.2012 06:58
piersi kurczaka w każdej postaci są super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat