Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w zielonym curry

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
marchewki 2 szt
kokos 115 g (miąższ z puszki)
ananas z puszki 115 g (pokrojony)
masło klarowane 1 łyżeczka (ghee)
cebula 1 szt
bulion drobiowy 500 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz
pasta curry 1 łyżka (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w zielonym curry

Posiekaną cebulę, pokrojoną w julienne marchewką i kurczakiem pokrojonym w dużą kostkę, odsmażamy na maśle. Dodajemy zielone curry, smażymy jeszcze kilka minut ciągle mieszając, dolewamy gorącego bulionu, dodajemy ananasa oraz miąższ kokosa i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Po tym czasie sos redukujemy lub zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem jaśminowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.07.2015 21:04
pyszny obiadek
bietka 23.07.2015 13:32
smaczne jedzonko :)
aginaa 23.07.2015 12:47
smaczne danie
Joannasz3190 23.07.2015 11:39
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak