Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w szpinaku

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 5 szt
mrożony szpinak 450 g
ser feta 200 g
czosnek 2 ząbki
cebula biała
masło
sól, pieprz
majeranek
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w szpinaku

Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć. Naciąć aby powstała kieszonka. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać rozmrożony szpinak i smażyć aż do odparowania. Doprawić solą i pieprzem.Odstawić do ostygnięcia i dodać pokruszony ser feta, 1 jajko oraz bułkę tartą. Mięso oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. 1/3 farszu odłożyć, resztę napełnij nacięte kieszonki piersi kurczaka. Zepnij wykałaczkami. Porcje ułoż w naczyniu żaroodpornym, skrop tłuszaczem. Wstaw do nagrzanego piekarnika piecz w temp. 200 stopni przez ok 20 min. Pod koniec pieczenia obłóż resztą szpinaku i zapiekaj przez ok 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 15.02.2013 23:03
smaczne i zdrowe ')
emeslive 21.04.2012 22:43
Doskonałe połączenie smaków, jak dla mnie przepis doskonały!
Iwusia 23.09.2011 21:10
dla miłośników szpinaku
Gabriela7 19.03.2011 08:01
apetyczne super
iwa643 19.03.2011 07:49
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak