Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
cebula 1
czosnek 2 ząbki
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie własnym

Udka z kurczaka umyć, ściągnąć skórę, przekroić na 2 kawałki i obsypać solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażyć, a następnie dodać udka. Całość smażyć do odparowania wody. Dodać posiekany czosnek. Wlać pół szklanki wody i dusić do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.11.2014 12:18
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak