Kurczak w sosie warzywno-grzybowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    300 gram
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • por

    1/4 szt
  • marchew

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • śmietana 12-procentowa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • grzyby suszone

    2 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone grzyby,mogą być podgrzybki zalać gorącą wodą i odstawić na godzinę.Piersi kurczaka pokroić w kostkę,doprawić solą i pieprzem i obsmażyć na patelni na oleju.Dodać drobno pokrojone grzyby i wszystkie warzywa,chwilę smażyć i podlać szklanką bulionu drobiowego,dusić przez 20 minut pod przykryciem .Zaprawić całość śmietaną wymieszaną z mąką,chwilę pogotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 04.03.2014 20:15
Fajny kurczaczek :-)
Ewelina38 23.11.2013 17:27
w 100% moje jedzenie, kurczak w warzywno-grzybowym sosie, a na dodatek na ryżu - to uwielbiam :)
adelajda 05.10.2013 16:16
smaczny obiadek
Ania67 27.08.2013 09:30
Dla mnie rewelacja
jasiek 25.07.2013 13:30
doskonały kurczak
Bernadeta1 25.07.2013 13:13
takie jedzonko to moje smaki
Kuchenka 25.07.2013 13:04
ciekawe danie
Agata3 25.07.2013 13:03
Super obiad ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat