Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie pieczarkowo-paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 10 sztuk
papryka czerwona
szczypiorek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól do smaku
ryż
śmietana 30% 330 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie pieczarkowo-paprykowym

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka wyczyścić, pokroić w kostkę, zamarynować w odrobinie oleju i przyprawie do kurczaka przez ok 20 min. Następnie usmażyć na złoto
Krok 1 - Kurczak w sosie  pieczarkowo-paprykowym foto
2
pieczarki umyć, pokroić w plasterki, paprykęw kostkę, poddusić pod przykryciem do miękkości z odrobiną soli.
Krok 2 - Kurczak w sosie  pieczarkowo-paprykowym foto
3
gdy już pieczarki będą miękkie odkryć i smażyć do odparowania powstalego soku.
Krok 3 - Kurczak w sosie  pieczarkowo-paprykowym foto
6
Do pieczarek dodać usmażonego, wystudzonego kurczaka.
Krok 4 - Kurczak w sosie  pieczarkowo-paprykowym foto
7
zalać wszystko śmietaną i gotować do zgęstnienia sosu. Podawać z ryżem.

Smacznego :)
Krok 5 - Kurczak w sosie  pieczarkowo-paprykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.04.2016 11:58
pyszny pomysł na obiad :-)
IKrakowianka 25.04.2016 20:46
lubię takie dania
benka 25.04.2016 20:07
Szybki i smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak