Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie miodowo musztardowym z nutką chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt.
olej 1 łyżka
bulion drobiowy 1 szkl.
ostra musztarda 1 łyżka
miód 2 łyżki
papryczka chili 1 szt.
sok z limonki 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie miodowo musztardowym z nutką chili

Kurczaka kroimy w kostkę, oprószyć solą i pieprzem – usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Zalać bulionem, dodać musztardę i miód oraz posiekaną w drobną kosteczkę papryczkę chili. Dusimy ok 15 minut.

W 1/4 szkl. zimnej wody rozrabiamy 2 łyżki mąki – wlewamy na patelnie i zagęszczamy sos. Dodajemy sok z limonki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem dusimy ok 5 minut.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak