Kurczak w sosie cebulowo-śmietanowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    2 szt
  • zupa cebulowa

    1 szt
  • śmietana 30%

    1/2 l
  • sól

    1
  • pieprz

    1
  • mąka

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka rozbić młotkiem doprawić do smaku solą pieprzem i papryka obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu z każdej strony.Przełożyć do żaroodpornego naczynia posypać zupą cebulową zalać śmietaną przykryć i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do200stopni przez ok 40-45 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 26.06.2011 17:36
bardzo lubię kurczaka robię podobnego :-)
iwona332 18.09.2010 20:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat