kurczak w śmietanowej potrawce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filet z piersi kurczaka bez kości

    1
  • cebula biała

    1
  • oliwa

    5 łyżek
  • woda

    szklanka
  • śmietana 18 proc

    2 duże kubki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet kroimy w kostkę i posypujemy solą, pieprzem i mąką pszenną. Kroimy cebulkę drobno i wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Po chwili dodajemy pokrojone mięso. wszystko podsmażamy a potem na małym ogniu dusimy pod przykryciem. od czasu do czasu dolewamy wodę. Na koniec dodajemy śmietanę, solimy i pieprzymy do smaku i trochę gotujemy. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.08.2013 09:37
na pewno jest bardzo smaczny
Margo1 02.06.2013 09:53
lubię takiego kurczaka
Alex_M 19.02.2013 18:16
dobre!
Joanna23 10.02.2013 20:14
pycha
Joanna23 10.02.2013 20:14
pycha
Joanna23 10.02.2013 20:14
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat