Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w śmietanowej potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1
cebula biała 1
oliwa 5 łyżek
woda szklanka
śmietana 18 proc 2 duże kubki
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka pszenna szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w śmietanowej potrawce

Filet kroimy w kostkę i posypujemy solą, pieprzem i mąką pszenną. Kroimy cebulkę drobno i wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Po chwili dodajemy pokrojone mięso. wszystko podsmażamy a potem na małym ogniu dusimy pod przykryciem. od czasu do czasu dolewamy wodę. Na koniec dodajemy śmietanę, solimy i pieprzymy do smaku i trochę gotujemy. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.08.2013 09:37
na pewno jest bardzo smaczny
Margo1 02.06.2013 09:53
lubię takiego kurczaka
Alex_M 19.02.2013 18:16
dobre!
Joanna23 10.02.2013 20:14
pycha
Joanna23 10.02.2013 20:14
pycha
Joanna23 10.02.2013 20:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak