Kurczak w sezamie ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    10 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sezam

    1/2 opakowania
  • sól

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta rozpłatować i roztrzaskać, tak aby krańce były cieńsze, ale żeby nie było dziur. Natrzeć kucharkiem, pieprzem i solą. Wstawić do lodówki.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Zeszklić na oliwie. Dodać szpinak. Przyprawić pieprzem, solą i papryką.
Szpinak nakładać łyżką na mięso i zawijać. Obtaczać w jajku i szpinaku. Smażyć na wolnym ogniu, uważać żeby nie prypalić.
Podawać z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat