Kurczak w sezamie z fasolką szparagową

Kurczak w sezamie z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • fasolka szparagowa

    300 gramów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżka
  • Sól himalajska Prymat w młynku

    1 łyżeczka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 szczypta
  • sezam

    2 czubate łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1,5 łyżki
  • bulion drobiowy

    500 mililitrów
  • szczypiorek posiekany

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Umieścić w misce i doprawić solą himalajską, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać. Posypać sezamek i zasypać mąką ziemniaczaną. Ponownie wymieszać i odstawić.

2.Fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować od. 5-8 min. Następnie przecedzić i zalać zimną wodą. Wok rozgrzać. Wlać olej i wrzucić fasolkę. Tak podsmażyć, aż fasolka lekko się zarumieni.

3. Do fasolki dodać mięso. Wymieszać i wlać bulion, energicznie mieszając. Gotować do 10 min., aż kurczak zmięknie. Na koniec potrawkę posypać posiekanym szczypiorkiem.

paulette17
Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 20.08.2015 20:41
Na pewno smaczny był... :)
Lidzia 20.08.2015 17:14
Bardzo mi się podoba. Wypróbuję w najbliższy weekend.
IKrakowianka 20.08.2015 13:18
bardzo apetyczne danie
Justi2401 20.08.2015 12:14
Pysznie i niebanalnie :)
Mniam 20.08.2015 12:00
Niezwykle smaczna propozycja na obiad.
gosia56 20.08.2015 10:43
pyszne jedzonko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat