Kurczak w sezamie z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt.
  • fasolka szparagowa

    300 gram
  • sól

    1 łyżka (do fasoli)
  • sól

    1 łyżeczka himalajska do kurczaka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 szczypta
  • sezam

    2 czubate łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1.5 łyżki
  • bulion drobiowy

    500 ml.
  • szczypiorek usiekany

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Filety umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Umieścić w misce i doprawić solą himalajską, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać. Posypać sezamek i zasypać mąką ziemniaczaną. Ponownie wymieszać i odstawić.
2.
Fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować od. 5-8 min. Następnie przecedzić i zalać zimną wodą. Wok rozgrzać. Wlać olej i wrzucić fasolkę. Tak podsmażyć, aż fasolka lekko się zarumieni.
3.
Do fasolki dodać mięso. Wymieszać i wlać bulion, energicznie mieszając. Gotować do 10 min., aż kurczak zmięknie. Na koniec potrawkę posypać posiekanym szczypiorkiem.
paulette17
Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 20.08.2015 20:41
Na pewno smaczny był... :)
Lidzia 20.08.2015 17:14
Bardzo mi się podoba. Wypróbuję w najbliższy weekend.
IKrakowianka 20.08.2015 13:18
bardzo apetyczne danie
Justi2401 20.08.2015 12:14
Pysznie i niebanalnie :)
Mniam 20.08.2015 12:00
Niezwykle smaczna propozycja na obiad.
gosia56 20.08.2015 10:43
pyszne jedzonko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat