Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w pysznej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
jajko 1 szt.
ser żółty 1/2 szklanki
dżem morelowy 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
majonez 2 łyżeczki
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pysznej panierce

Piersi z kurczaka podzielić na połówki, rozklepać. Posolić i popieprzyć. Z konfitury, musztardy zrobić pastę i natrzeć nią mięso. Zostawić w lodówce na 30 minut.
Mleko, jajka, majonez i ser wymieszać dokładnie. Kotlety obtaczać w bułce tartej – jajkach z serem – bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć kotlety na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 30.08.2011 20:23
Pycha
Zoso 08.08.2011 22:17
oj zjadłbym taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak