Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce z krakersów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 100 g
krakersy 50 g
jogurt naturalny 50 g
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
oliwa 50 ml
ketchup łagodny 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce z krakersów

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Kurczak w panierce z krakersów foto
2
Do miski wlewamy jogurt i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Kurczak w panierce z krakersów foto
3
Mięso wrzucić do jogurtowej marynaty i odstawić na ok godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły.
Krok 3 - Kurczak w panierce z krakersów foto
4
Krakersy kruszymy. Po upływie godziny maczamy w nich kurczaka z zalewy jogurtowej.
Krok 4 - Kurczak w panierce z krakersów foto
5
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy z obydwóch stron przez ok 15 min, do zarumienienia. Podawać z ketchupem.
Krok 5 - Kurczak w panierce z krakersów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 01.01.2015 12:02
koniecznie wypróbuję ten przepis :)
Wafelek2601 01.01.2015 02:02
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak