Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt.
sól 1 łyżeczka
chili Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 100 gram
jaja 2 szt.
olej do smażenia

Porada

Idealne także jako przekąska imprezowa :)

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ

1.Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Przyprawić solą, pieprzem, chili i czosnkiem. Wstawić do lodówki na noc.
2.Jaja rozkłócić. Zamarynowane filety zanurzyć w jajach, potem obtoczyć w wiórkach.
3.Na patelni rozgrzać olej, zanurzyć filety i smażyć na złoty kolor.
4.Odsączyć na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 19.01.2016 16:37
pyszny musi być!
berys18 19.01.2016 14:53
wygląda bardzo smacznie
joannaa24 19.01.2016 13:45
Pyszny kurczak. lubię takie smaki
anka1988 19.01.2016 13:37
bardzo lubię takie kąski kurczaka.
Ola1984 19.01.2016 13:35
Lubię tak przyrządzonego kurczaka :)
sliwka 19.01.2016 13:17
Smakowity kurczaczek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak