Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w panierce krakersowo-jogutrowej z masełkiem koperkowo-czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
krakersy 250 g
jogurt naturalny 200 g
czosnek 2 ząbki
koperek do smaku
masło 2-3 łyżki
olej 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w panierce krakersowo-jogutrowej z masełkiem koperkowo-czosnkowym

Kroki postępowania

1
dwa ząbki czosnku posiekaj bardzo drobno i wrzuć do miseczki
dorzuć pokrojony koperek, sól i masło, wymieszaj
Krok 1 - kurczak w panierce krakersowo-jogutrowej z masełkiem koperkowo-czosnkowym foto
2
filety przekrój na pół, rozbij, oprósz solą i pieprzem
w miseczce przygotuj jogurt
Krok 2 - kurczak w panierce krakersowo-jogutrowej z masełkiem koperkowo-czosnkowym foto
3
w woreczku rozgnieć krakersy
Krok 3 - kurczak w panierce krakersowo-jogutrowej z masełkiem koperkowo-czosnkowym foto
4
obtaczaj krakersy w jogurcie, potem w krakersach dobrze dociskając
smaż kotleciki na oleju, ja pod koniec smażenia dodaję łyżeczkę zwykłego masła
Krok 4 - kurczak w panierce krakersowo-jogutrowej z masełkiem koperkowo-czosnkowym foto
5
nałóż kotlety na talerz i na każdym zrób kupkę z masła czosnkowo-koperkowego
Smacznego :)
Krok 5 - kurczak w panierce krakersowo-jogutrowej z masełkiem koperkowo-czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

InDaMiętekKitchen 23.01.2013 18:20
mnie też zachwycił :)
Poison1988 21.01.2013 06:58
to mój ulubiony kurczaczek :)
InDaMiętekKitchen 20.01.2013 22:43
bardzo się cieszę, smacznego :)
Joanna46 20.01.2013 21:43
Baaaardzo lubię.
InDaMiętekKitchen 20.01.2013 20:29
no fajne wychodzi bardzo :)
IwonaKa 20.01.2013 18:34
super,muszę tego spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak