Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w opieńkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
opieńki 30 dag
cebula 1 średnia
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w opieńkach

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Dodać mięso i usmażyć.
Krok 1 - Kurczak w opieńkach foto
2
Opieńki (same kapelusze) umyć, pokroić na kawałki i dodać do mięsa.
Krok 2 - Kurczak w opieńkach foto
3
Smażyć ok. 10 minut. Dodać natkę pietruszki, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kurczak w opieńkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 02.05.2013 15:19
to musi być pyszne!!!
Katarzyna/kate1980 31.10.2012 23:14
super
Ewa6274879 23.10.2012 22:12
wygląda smakowicie :)
Adamorek 23.10.2012 21:30
dobre zestawienie
leonowie 23.10.2012 21:22
jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak