kurczak w miodzie i musztardzie

kurczak w miodzie i musztardzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 sztuki
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • musztarda

    3 łyżki
  • miód

    3 łyżki
  • chilli

  • ząbek czosnku

    3 sztuki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kurczak w miodzie i musztardzie

Mięso oczyścić, każde udko podzielić na dwie części. Pozostałe składniki wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso natrzeć marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Zamarynowane mięso w rękawie umieścić w blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny. Następnie przeciąć worek i pozostawić mięso w piekarniku jeszcze na kilka minut żeby się zapiekło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

magda1976 17.09.2015 21:18
Pyszny kurczak
Wafelek2601 17.09.2015 17:09
Bardzo apetyczny
Mniam 17.09.2015 15:52
Mięso w takiej marynacie jest przepyszne.
Ania321 17.09.2015 15:46
wygląda przepysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat