Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w maślance

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 Sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 Łyżeczka
maślanka 1 Szklanka
czosnek 1 Ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 Łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w maślance

Czosnek siekamy. Udko pieprzymy i solimy, nacieramy przyprawami. Kurczaka zalewamy maślanką i wstawiamy do lodówki na około 2-4 godzin. Następnie wkładamy kurczaka do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. Ok. 200 stopni do czasu aż skórka sie zarumieni (u mnie czas ok 40 min). Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.06.2016 14:43
bardzo dobry
w mojej kuchni 25.05.2016 08:40
same pyszności...
Franciszek 25.05.2016 00:47
dobry pomysł
Renata9 24.05.2016 22:59
Smaczne mięsko
krokus 24.05.2016 22:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak