Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w marynacie z majonezu i ketchupu

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

ketchup pikantny 6 łyżka
majonez tradycyjny 3 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól
Czosnek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
chili Prymat

Składnik główny

podudzia z kurczaka 9 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w marynacie z majonezu i ketchupu

Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Marynata powinna być dobrze przyprawiona. Podudzia umyć, osuszyć i za pomocą pędzla silikonowego nanieść marynatę na całej powierzchni podudzi, czyli pod spodem i na górze. Tak przygotowane podudzia ułożyć na blaszce do pieczenia i odstawić na godzinę. Po tym czasie wstawić blachę do piekarnika nagrzanego na 160 stopni z termoobiegiem i piec podudzia przez 45 minut. Po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 31.03.2014 16:13
Dziękuję, ja ostatnio często robię marynatę na bazie majonezu i ketchupu bo jest pyszna.
ao_12 29.03.2014 20:29
Pyszny kurczak, wygląda apetycznie-uwielbiam takie przypieczone mięsko.
nogawkuchni 29.03.2014 16:11
Z pewnością pyszny kurczak,smakowita marynata,posiłek prezentuje się bardzo apetycznie i zachęcająco.
Milka100 29.03.2014 15:43
bardzo apetyczny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak