Kurczak w marynacie z majonezu i ketchupu

Kurczak w marynacie z majonezu i ketchupu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • ketchup pikantny

    6 łyżka
  • majonez tradycyjny

    3 łyżka
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • sól

  • czosneku granulowany Prymat

  • papryka ostra mielona

  • chili Prymat

Składnik główny

  • podudzia z kurczaka

    9 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Marynata powinna być dobrze przyprawiona. Podudzia umyć, osuszyć i za pomocą pędzla silikonowego nanieść marynatę na całej powierzchni podudzi, czyli pod spodem i na górze. Tak przygotowane podudzia ułożyć na blaszce do pieczenia i odstawić na godzinę. Po tym czasie wstawić blachę do piekarnika nagrzanego na 160 stopni z termoobiegiem i piec podudzia przez 45 minut. Po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

31.03.2014 16:13
Dziękuję, ja ostatnio często robię marynatę na bazie majonezu i ketchupu bo jest pyszna.

ao_12

29.03.2014 20:29
Pyszny kurczak, wygląda apetycznie-uwielbiam takie przypieczone mięsko.

nogawkuchni

29.03.2014 16:11
Z pewnością pyszny kurczak,smakowita marynata,posiłek prezentuje się bardzo apetycznie i zachęcająco.

Milka100

29.03.2014 15:43
bardzo apetyczny kurczaczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat