Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w marynacie pomarańczowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
sok pomarańczowy 1 szklanka
miód płynny 1 łyzka
imbir starty 1 łyżeczka
chili Prymat szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w marynacie pomarańczowej

Mięso myjemy osuszamy . Kroimy na paski. Sok pomarańczowy podgrzewamy nie gotujemy, dodajemy miód, starty imbir i pozostałe przyprawy. Całość studzimy. Mięso marynujemy kilka godzin w marynacie z pomarańczy. Następnie grilujemy dość krótko by nie było suche .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak