Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2 szt
miód 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
olej 2-3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej

Kroki postępowania

1
Płynny miód wymieszać z musztardą, octem, olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Umyte mięso pokroić na porcje, ( naciąć w kilku miejscach). Dokładnie natrzeć marynatą, ułożyć w misce, przykryć folią i odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na 1 godzinę.
Krok 1 - Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej foto
2
Następnie mięso ułożyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym, oprószyć papryką, przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika.
Krok 2 - Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej foto
3
Piec w temp 200 stopni około 50-55 minut, polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Po pół godzinie usunąć folię, piec aby mięso ładnie się zrumieniło.
Krok 3 - Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.12.2013 09:31
świetny kurczaczek
JOANNA16 12.10.2013 12:46
pyszne mięsko
ONY_za_kare 10.10.2013 10:24
uwielbiam takiego kurczaka :)
olkaaa 10.10.2013 07:42
chętnie spróbuję
Alex_M 09.10.2013 09:04
przepyszny kurczak! :)
Katarzyna59 08.10.2013 17:34
świetny przepis
pycia9 07.10.2013 20:31
podoba mi się ten przepis
nutellla 07.10.2013 19:23
zjadłabym :)
Czarnula87 07.10.2013 19:05
wygląda bardzo aromatycznie
Gracer 07.10.2013 18:45
pyszny kurak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak