Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w lekkim sosie koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
jogurt naturalny 150 gram
koperek
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
zielona fasolka szparagowa 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w lekkim sosie koperkowym

Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy.
Fasolkę obieramy i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Koperek siekamy, dodajemy do jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Sosem polewamy usmażonego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak