Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1/2 kg -
krakersy
1 duże opakowanie -
jogurt
180-200 gram -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Kurczak w krakersowej pierzynce
Kroki postępowania
1.Kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy na paski.Doprawiamy solą i pieprzem.
2.W misce umieszczamy jogurt(może być kefir),paprykę,zioła i mieszamy tworząc miksturę,w której "zatapiamy" pokrojonego kurczaka.
3.Umieszczamy w lodówce na min.6 godzin (praktyczne jest wykonanie tego rano,przed wyjście z domu;jak wrócimy po południu kurczak będzie już "zaprawiony").
4.Krakersy łamiemy lub tłuczemy na mniejsze kawałki.
6.Smażymy do miękkości na patelni z dwóch stron.
Smacznego:))
Komentarze (51)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (41)