Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 0.5 sztuki
marchew 1.5 kg
papryka czerwona 1
groszek mrożony 1 szklanka
pierś z kurczaka 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat
sól
cytrynka 0.5
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w galarecie

Marchewki obrać, zalać 1,5l wody, dodać mięso i liść laurowy, ugotować, przyprawić, wyjąć z wywaru, mięso pokroić na plastry. Wywar przecedzić, przyprawić sokiem z cytryny, do gorącego wsypać żelatynę, mieszać aż do rozpuszczenia. Kalafior podzielić na różyczki, włożyć z groszkiem do osolonego wrzątku, gotować 5 min, osączyć, pokroić paprykę. W stożkowatym naczyniu układać warstwy warzyw i mięsa, zalać je zimną galaretą, wstawić do lodówki, aby stężała. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 26.09.2013 19:09
coś pysznego
motomaniak 26.05.2011 13:41
moze byc pyszne
kate.500 22.04.2011 08:28
Pyszność zasługuje nie tylko na jeden plus, ale nie mogę wiećej...
Margo1 23.03.2011 09:10
chyba nie jadłam
mirosława4 18.02.2011 13:39
pyszne jedzonko
ziutula
ziutula 31.01.2011 16:38
lekkostrawne jedzonko...
Bożena13 11.01.2011 16:37
mniam;d

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak