Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1/2 kg
groszek konserwowy 1 puszka
pietruszka korzeniowa 2 sztuki
marchew 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w galarecie

Do garnka wlewamy 3 litry wody, dodajemy czosnek, sól. Wrzucamy skrzydełka, obrane warzywa i gotujemy do miękkości. Odcedzamy wywar i przelewamy przez sitko. Rozpuszczamy w 1 litrze wywaru żelatynę. Ze skrzydełek zdejmujemy mięso. Warzywa kroimy w kostkę. Układamy w blaszce do keksówki natkę pietruszki, a potem warstwę warzyw z groszkiem, skrzydełka, następnie znów warzywa z groszkiem naprzemiennie. Zalewamy wszystko tężającą żelatyną. Chłodzimy. Kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.12.2015 20:38
fajny bloczek :)
Okatina 08.12.2015 15:28
aż ślinka cieknie...
mysza75 08.12.2015 10:33
jaki pyszny kurczak w galarecie
RenataZ-et 08.12.2015 10:01
bardzo lubię!
marenka 08.12.2015 09:33
bardzo apetycznie się prezentuje
Damiano
Damiano 08.12.2015 08:24
pyszny kurczak
Krzysztof15 08.12.2015 06:16
bardzo lubie
Dariusz8 07.12.2015 22:54
Dobry kurczak w galaretce.
Monika-twin 07.12.2015 22:43
wygląda smacznie.
MAR3STA 07.12.2015 21:18
pyszna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak