Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w diabelskiej skórce paprykowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 kawałków kurczaka (udka, skr
3 łyżki miodu
3 łyżki sosu chilli
lyzka sosu sojowego
łyżeczka curry
2 łyżeczki keczupu
sól, pieprz
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w diabelskiej skórce paprykowej

Mięso oplukac, osuszyć. Olej wymieszać z miodem, sosem sojowym, chilli, keczupem, curry i mielona papryką. Mieszaniną natrzeć mięso. Odstawić je na 2 godziny w chłodne miejsce. Mięso wytrzeć papierowym ręcznikiem. Piec z każdej strony. W trakcie peiczenia polewać marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak