Kurczak w czerwonej paście curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałeczki z kurczaka

    9 szt.
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • tymianek

    1 łyżka
  • chili pieprz cayenne

    1 łyżeczka
  • pasta curry

    4 czerwona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak w czerwonej paście curry foto
W szklanym naczyniu wymieszać czerwoną pastę curry, olej rzepakowy, tymianek i chili pieprz cayenne.
Krok 2 - Kurczak w czerwonej paście curry foto
Przygotowaną marynatą natrzeć pałeczki kurczaka. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin.
Krok 3 - Kurczak w czerwonej paście curry foto
Pałeczki kurczaka ułożyć na blasze. wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Krok 4 - Kurczak w czerwonej paście curry foto
Pałeczki piec 60 minut (pierwsze 30 minut przykryte folią aluminiową).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 06.05.2012 18:39
apetyczny, tez bym go chętnie przygrillowała
pacpaw 27.04.2012 22:48
coś czuję, że na grillowane będzie smakowało również wyśmienicie
max1980 25.04.2012 22:44
no no
IZABELA29 04.04.2012 14:12
fajny pomysł ..
Cukiereczek13 26.03.2012 09:46
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat