Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w curry z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 600 g
przyprawa do gyrosa
cebula biała 1 szt
pieczarki 300 g
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
ryż 200 g
bulion drobiowy 1,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w curry z pieczarkami

Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy w osobnym garnku na oleju. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy do cebuli. Dusimy około 10 minut. Po tym czasie wsypujemy 1 torebkę surowego ryżu. Podlewamy bulionem. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry i ostrą czerwoną papryką. Dusimy do miękkości ryżu. Dodajemy usmażonego kurczaka, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z ugotowana drugą torebką ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 13.05.2015 22:51
przepyszne mięsko !!!!!!!!!!!!!
Skotka 13.05.2015 22:15
Pyszny obiadek:)
Malinka 13.05.2015 21:19
Ja bym się chętnie skusiła na porcyjkę takiego apetycznego mięska :)
Monika-twin 13.05.2015 16:08
uwielbiam curry !
Agata3 13.05.2015 16:00
super, uwielbiam kurczaka w curry
VioletoweKucharzenie 13.05.2015 15:54
Danie z nutą kuchni indyjskiej. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają ostre potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak