Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cieście francuskim

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
filet z kurczaka 1 szt
szpinak świeży 200 g
czosnek 6 zabków
masło klarowane 2 łyżki
sól i pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cieście francuskim

Fileta pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i dodać 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Ostawiać do lodówki na około godzinę.
Szpinak przelać wrzątkiem i wrzucić na rozgrzane masło, dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Kiedy szpinak zwiędnie dodać kurczaka i smażyć, aż cały płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Farsz przestudzić. Jajko roztrzepać i posmarować ciasto. Wyłożyć farsz i zwinąć. Wierzch również posmarować jajkiem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do zrumienienia. Można podawać z ketchupem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 13.04.2017 15:25
apetycznie wyglada tak podany kurczak
wedith1 19.09.2015 17:09
Z checią zjadłabym takiego kurczaczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak