Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w chrupiącej skorupce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
mąka pszenna 1 szklanka
sól i pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
papryka czerwona
maślanka 1 szklanka
Czosnek suszony Prymat
Cebula suszona Prymat mielina

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w chrupiącej skorupce

Skrzydełka dzielimy na porcje ( lotki nie będą nam potrzebne), namaczamy w wodzie z dodatkiem sporej ilości soli i moczymy tak parę godzin.
w jednej miseczce mieszamy :
mąkę ,sól,pieprz, pieprz cayen i paprykę słodką.
w drugiej miseczce mieszamy :
maślankę, sól,czosnek granulowany i mieloną suszoną cebulę .
Wymoczone skrzydełka, osuszamy ręcznikiem papierowym.Każdy kawałek kurczaka maczamy w maślance a potem w mące ( obstukując nadmiar)
Smażymy w głębokim tłuszczu ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 04.12.2015 21:53
bardzo pyszne
Marta1986 04.12.2015 20:54
apetycznie wygląda
sliwka 04.12.2015 18:09
Mniam, smaczne;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak