Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 lyzki
  • mąka kukurydziana

    3 lyzki
  • oliwa

    1 lyzka
  • Marynata do mięs pikantna Prymat

    1 lyzczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 lyzeczka
  • chili Prymat

    1 lyzeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 lyzeczka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/2 lyzeczki
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 lyzezzki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
Do miski wlewamy oliwe oliwek,dodajemy przyprawy,wszystko dokladnie mieszamy
Krok 2 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
Piersi kroimi w paski lub w kostke.Do przypraw wbijamy jajko,mieszamy i wrzucamy pokrojonego kurczaka...
Krok 3 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
wkladamy do lodowki na kilka godzin
Krok 4 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
Make kukurydziana miszamy z bulka tarta,dodajemy przyprawy...
Krok 5 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
Panierujemy kurczaka i smazymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron...

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 03.01.2015 01:43
smaczne jedzonko podano do zjedzenia..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat