Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyzki
mąka kukurydziana 3 lyzki
oliwa 1 lyzka
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 lyzczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
chili Prymat 1 lyzeczka
Czosnek suszony Prymat 1 lyzeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 lyzeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 lyzezzki
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce

Kroki postępowania

1
Do miski wlewamy oliwe oliwek,dodajemy przyprawy,wszystko dokladnie mieszamy
Krok 1 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
2
Piersi kroimi w paski lub w kostke.Do przypraw wbijamy jajko,mieszamy i wrzucamy pokrojonego kurczaka...
Krok 2 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
3
wkladamy do lodowki na kilka godzin
Krok 3 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
4
Make kukurydziana miszamy z bulka tarta,dodajemy przyprawy...
Krok 4 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto
5
Panierujemy kurczaka i smazymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron...
Krok 5 - Kurczak w chrupiącej i pikantnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.01.2015 01:43
smaczne jedzonko podano do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak