Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cebulowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt.
zupa cebulowa 1 szt.
pieczarki 1/2 kg
śmietana 18 proc 1 szklanka
olej do smażenia 5 łyżek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cebulowej panierce

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Filety z kurczaka lekko ubić, panierować w sproszkowanej zupie i obrumienić na oleju.
Krok 1 - Kurczak w cebulowej panierce foto
2
Pieczarki pokroić, obsmażyć na tłuszczu i doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Kurczak w cebulowej panierce foto
3
Mięso położyć do naczynia żaroodpornego obłożyć pieczarkami, zalać śmietaną i zapiec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Kurczak w cebulowej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 06.02.2014 07:19
dla mnie smaczne jedzenie
Patriszja
Patriszja 05.02.2014 21:22
mmm lubię to :)
Megg 05.02.2014 21:12
wyśmienity kurczaczek
gosia47-47 05.02.2014 21:06
mój mąż uwielbia kurczaka, w takiej panierce jeszcze nie jadł ale myślę że by mógł mu zasmakować :D
Barbara777 05.02.2014 20:54
ciekawa ta panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak