Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cebuli z wolnowaru

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka bez kości 500 g
ziemniaki 5 sztuki
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 500 ml
zupa cebulowa 1 torebka
mąka ryżowa 3 łyżki
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cebuli z wolnowaru

1. Mięso i ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę w półplasterki a czosnek siekamy.
2. Misę wykładamy cebulą. Następnie układamy kawałki kurczaka i ziemniaki. Posypujemy posiekanym czosnkiem. W gorącym bulionie rozpuszczamy zupę cebulową i całość wlewamy do misy. Przykrywamy i włączmy szybkowar na niską moc na 7 godzin.
3. Ziemniaki i kurczaka wykładamy na talerze. Sos przelewamy do rondelka dodajemy 3 łyżki mąki ryżowej, dokładnie mieszamy i gotujemy 2 minuty. Zagęszczonym sosem polewamy potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 11.09.2012 16:33
to musi być pyszne...
Brenia 11.09.2012 11:59
pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak