Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w białym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczakla 3 sztuki
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
estragon 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
śmietana 1 pojemnik
sól
pieprz
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w białym sosie

Udka umyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju i maśle. Dodać pokrojoną marchew i cebulę. Chwilę posmażyć. Dodać ocet i bulion i zagotować. Dodać estragon. Dusić aż mięso będzie miękkie (ok. 40 min) Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęścić mąką i wlać śmietanę. Zagotować. Najlepiej smakuje z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Leonka 15.11.2010 22:18
Pychotka!
eli82 08.11.2010 18:12
mniam
Grażyna13 19.10.2010 09:40
Muszę spróbować !
wiosenka27 17.10.2010 17:52
Polecam:)
misia53 17.10.2010 12:09
Fajnie tak sobie odmienić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak