Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Kurczak w agreście

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
4 szt
włoszczyzna (bez kapusty)
25 dag
cebula
1 szt
masło
2 lyżki
agrest
50 dag
mąka ziemniaczana
2 łyżki
śmietana 18 proc
1 szkl
natka pietruszki
pomidor
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w agreście

Udka z kurczaka ugotować w niedużej ilości wywaru i cebuli. Miękkie mięso wyjąć i po przestudzeniu obłożyć startym masłem i zapiec w piekarniku na rumiany kolor. Wywar przecedzic, włożyć agrest i ugotować. Sos zagęścić zawiesiną z mąki i śmietany, doprawić do smaku solą i cukrem. Do sosu włożyć udka i chwilę poddusić. Ułożyć na półmisku i przybrac agrestem, pietruszką i pomidorem, Podawac z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak