Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w agreście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
włoszczyzna (bez kapusty) 25 dag
cebula 1 szt
masło 2 lyżki
agrest 50 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 szkl
natka pietruszki
pomidor 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w agreście

Udka z kurczaka ugotować w niedużej ilości wywaru i cebuli. Miękkie mięso wyjąć i po przestudzeniu obłożyć startym masłem i zapiec w piekarniku na rumiany kolor. Wywar przecedzic, włożyć agrest i ugotować. Sos zagęścić zawiesiną z mąki i śmietany, doprawić do smaku solą i cukrem. Do sosu włożyć udka i chwilę poddusić. Ułożyć na półmisku i przybrac agrestem, pietruszką i pomidorem, Podawac z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak