Kurczak w 5ciu smakach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka ugotowane

    2 szt
  • przyprawa chińska

    3 łyżki
  • sos sojowy ciemny

    1 łyżeczka
  • mąka ryżowa

    2 łyżka
  • oliwa

    2 łyżeczki
  • imbir mielony

    0,5 łyżeczki
  • warzywa

    30 (chińska mieszanka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak w 5ciu smakach foto
Mięso z kurczaka odcinamy od kości i kroimy dość drobno w paseczki. Na oliwie podsmażamy kurczaka,
Krok 2 - Kurczak w 5ciu smakach foto
dodajemy warzywa
Krok 3 - Kurczak w 5ciu smakach foto
doprawiamy przyprawa oraz sosem sojowym, podlewamy 200 - 300 ml wody i zagotowujemy po czym dodajemy make ryżową i dokładnie mieszamy. Całość zagotowujemy. Na koniec doprawiamy imbirem.
Krok 4 - Kurczak w 5ciu smakach foto
Podajemy na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czyki 10.01.2014 17:50
Bardzo fajna potrawa i te smaki:)już się rozmarzyłam:)
noninka77 10.01.2014 17:40
szybkie i smaczne danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat