Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak- Tikka Tandoori Masala
Jogurt smietana i GRAM mąkę mieszamy aby uzyskac jednostajna mase
Na wolnym ogniu tuszymy ciagle mieszajac dodajemy reszte skladnikow
Tj.pasta czosnkowa imirowa chilli kmin turmeric ciagle mieszajac
Okolo 5 min
Zostawiamy do wystygniecia i zalewamy naszego kurczaczka ta marynata niby powinno odstawic sie na kilka godzin ale ja nie mialam czasu.na czekanie wiec zrobilam to za jakies pol godziny
Sos:
Do.rozgrzanej glebokiej patelni wlewamy
3 lyzki oleju
*Smażymy czosnek i osta papryczke sol pieprz okolo 30 sekund
*dodajemy.pomidory najlepiej wczesniej je zblendowac
*Zmniejszamy ogien.i tak redukujemy okolo 10 min
*dodajemy naszego kurczaka i na średnim ogniu smazymy okolo 15 min
* na wierzch sypiemy swierza kolendre toż przed podaniem
Do.zageszczenia sosu polecam ta swietna mąkę "Gram" wspaniala i nie trzeba jej wiele
Wiem duzo tego ale niebo w gebie
SMACZNEGO