Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak teryiaki z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

sos sojowy 100 ml
sos tariyaki 40 ml
czosnek 3 ząbki
cytryna 1 szt
cukier 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

ponadto

pierś z kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak teryiaki z grilla

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Kroimy na paski. Przygotowujemy marynatę: wszystkie składniki ze sobą mieszamy i nacieramy nią kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godziny. Smażymy na rozgrzanym ruszcie około 10 minut z każdej strony. Marynatę należy zachować i co jakiś czas polewać nią kawałki mięsa na ruszcie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 25.06.2016 22:44
mniam mniam
Iwusia 18.06.2016 23:33
wspaniała propozycja
joannaa24 18.06.2016 22:11
Pyszny kurczak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak