Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak teriyaki wg Buni :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 pałek z kurczaka ( krótkie podudzia tzw pałeczki )
1 opakowanie ( 12 dag ) gotowego Sosu Teriyaki ( używam Blu Dragon )
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak teriyaki wg Buni :

Kurczaka lekko osolić .Posmarować odrobiną sosu. W woku rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na rumiano. Polać resztą sosu. Wymieszać tak by sos pokrył równomiernie mięso i smażyć przewracając co trochę ok 30 minut aż mięso będzie miękkie. Można dodawać w trakcie smażenia po łyżce wody by mięso nie przywierało.
Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 06.02.2012 20:18
PYSZNE
Ewa104 30.07.2011 11:21
Uwielbiam!
agnieszka214 05.07.2011 10:09
wspaniałe
Sarenka 15.02.2011 15:32
Nieskomplikowane, smaczne i na szybko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak