KURCZAK TANDOORI MASALA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1,5 kg
  • cebula biała

    1
  • czosnek

    4-5 ząbki
  • przyprawa tandoori masala

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KURCZAK TANDOORI  MASALA foto
Kurczaka dokladnie myjemy , osuszamy w papierowym ręczniku , dzielimy na porcje , nacieramy solą .
Krok 2 - KURCZAK TANDOORI  MASALA foto
Przyprawę mieszamy w szklance z olejem . Nacieramy kawałki kurczaka , zostawiamy na 30 minut . Obieramy cebulę , kroimy w ósemkę . Czosnku nie obieramy .Kurczaka przekładamy do rękawa do pieczenia , wkładamy cebulę i czosnek , wlewamy resztę marynaty , zamykamy rękaw klipsami .
Krok 3 - KURCZAK TANDOORI  MASALA foto
Pieczemy około 1,5 godziny w 180 C .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 02.02.2014 16:23
wspaniały kurczak
wirtualnykucharz 02.02.2014 15:27
palce lizać! wspaniały widok
Ania321 02.02.2014 15:21
smaczny kurczak :)
Agata3 02.02.2014 15:03
Super jest ten kurczak :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat