Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK TANDOORI MASALA

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1,5 kg
cebula biała 1
czosnek 4-5 ząbki
przyprawa tandoori masala 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK TANDOORI MASALA

Kroki postępowania

1
Kurczaka dokladnie myjemy , osuszamy w papierowym ręczniku , dzielimy na porcje , nacieramy solą .
Krok 1 - KURCZAK TANDOORI  MASALA foto
2
Przyprawę mieszamy w szklance z olejem . Nacieramy kawałki kurczaka , zostawiamy na 30 minut . Obieramy cebulę , kroimy w ósemkę . Czosnku nie obieramy .Kurczaka przekładamy do rękawa do pieczenia , wkładamy cebulę i czosnek , wlewamy resztę marynaty , zamykamy rękaw klipsami .
Krok 2 - KURCZAK TANDOORI  MASALA foto
3
Pieczemy około 1,5 godziny w 180 C .
Krok 3 - KURCZAK TANDOORI  MASALA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 02.02.2014 16:23
wspaniały kurczak
wirtualnykucharz 02.02.2014 15:27
palce lizać! wspaniały widok
Ania321 02.02.2014 15:21
smaczny kurczak :)
Agata3 02.02.2014 15:03
Super jest ten kurczak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak