Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Tandoori

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4szt
sok z cytryny z połówki
sól
czosnek
Imbir mielony Prymat 1łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1,5łyżeczki
kolendra mielona 1łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 0,5łyżeczki
chili Prymat 0,5łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1łyżeczka
masło
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Tandoori

Kroki postępowania

1
Udka myjemy osuszamy. W mięsie wykonujemy nacięcia aż do kości. Mieszamy razem z sokiem z cytryny, solą oraz chilli. Mieszanka taką dokładnie nacieramy udka. pozostawiamy w lodówce na około pół godziny. następnie przygotowujemy marynatę. Pozostałe przyprawy mieszamy z jogurtem dodajemy olej.
Krok 1 - Kurczak Tandoori foto
2
Powstałą marynatą pokrywamy mięso. Zostawiamy w lodówce na około 4godziny.
Krok 2 - Kurczak Tandoori foto
3
Piekarnik rozgrzewamy do 250st. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym pieczemy około 30minut.
Krok 3 - Kurczak Tandoori foto
4
Wyjmujemy z piekarnika zostawiamy na około 5min następnie smarujemy roztopionym masłem. Podajemy z ziemniaczkami
Krok 4 - Kurczak Tandoori foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 02.04.2015 11:36
rewelacyjny kurczak ! mniamm
Motorek 02.04.2015 06:31
pyszne mięsko
dollce 01.04.2015 22:12
Apetyczne :)
marcia7 01.04.2015 20:56
apetycznie się zapowiada
katerinaJ 01.04.2015 20:46
Pychotka :)
Wafelek2601 01.04.2015 20:41
Pyszny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak