Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka kurczaka
2 szt -
jogurt naturalny
150 ml -
imbir starty
1 łyżeczka -
ząbki czosnku
2 szt -
chili Prymat
1 łyżeczka -
kolendra mielona
1 łyżeczka -
Kminek mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
sól
1 łyżeczka -
barwnik spożywczy czerwony
0,5 łyżeczki -
pasta
1 łyżka -
woda
100 ml -
olej
1 łyżka -
pomidorki koktajlowe
2 szt -
cytryna
2 ćwiartki -
cebula
0,5 szt -
sałata
3 liście
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Czerwone udka tandoori podałem z kotlecikami z kapusty.
W Indiach zjecie z chlebkiem naan i miętową raitas.
Kto raz posmakuje tak przygotowane mięso ,będzie tęsknił za jego oryginalnym smakiem.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się