Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak szlachecki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
wątróbka drobiowa 100 g
rodzynki 1 łyżka
orzechy włoskie 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól
przyprawy
mielone mięso wieprzowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak szlachecki

Do mięsa mielonego dodać jajko, rodzynki, orzechy włoskie i pokrojoną w kostkę wątróbkę. Farsz doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Udka ponacinac wzdłuż i wyjąć kości. Następnie rozwinąć i rozbić. Mięso napełnić farszem, związać natrzeć czosnkiem i majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową i piec ok 40 min. w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 29.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:38
mniam
Rafał10 02.05.2012 18:01
mniam kurczaczek z orzeszkami :) uwielbiam !
bursztynek 05.04.2012 18:33
chętnie bym zjadła
Izabela/bella81 02.02.2012 07:46
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak