Kurczak szlachecki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4 sztuki
  • wątróbka drobiowa

    100 g
  • rodzynki

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • przyprawy

  • mielone mięso wieprzowe

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać jajko, rodzynki, orzechy włoskie i pokrojoną w kostkę wątróbkę. Farsz doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Udka ponacinac wzdłuż i wyjąć kości. Następnie rozwinąć i rozbić. Mięso napełnić farszem, związać natrzeć czosnkiem i majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową i piec ok 40 min. w temperaturze 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bgs1984 29.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:38
mniam
Rafał10 02.05.2012 18:01
mniam kurczaczek z orzeszkami :) uwielbiam !
bursztynek 05.04.2012 18:33
chętnie bym zjadła
Izabela/bella81 02.02.2012 07:46
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat