Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak słodko-kwaśny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
ryż 2 woreczki
grzyby suszone 5 szt.
sos chiński 1 op.
ananas 1 puszka
sól 1 szczypta
woda 1,5 l
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak słodko-kwaśny

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie (3 szkl), w pozostałej części wody ugotować pierś z kurczaka w kostce rosołowej. Sos chiński przygotować wg przepisu na opakowaniu dodając grzyby. Ugotowany ryż spłukać zimną wodą a potem ostudzić. Zimny ryż przełożyć do miski.
Krok 1 - Kurczak słodko-kwaśny foto
2
Pierś z kurczaka odsączyć z rosołu, ostudzić a następnie pokroić w kostkę. Do miski dodajemy pierś z kurczaka, pokrojony w kostkę i odsączony ananas,
Krok 2 - Kurczak słodko-kwaśny foto
3
zalewamy sosem chińskim. Wszystko dokładnie przemieszać.
Krok 3 - Kurczak słodko-kwaśny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 13.01.2014 17:22
pyszny obiadek
patryska76 13.01.2014 16:58
Zdecydowanie moje smaki ;-) Uwielbiam! :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak