Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod parmezanową pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuka
musztarda ostra
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 6 łyżka
bazylia świeża 2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod parmezanową pierzynką

Kurczaka umyć, oczyścić i podzielić na 4 kotlety.

Parmezan wymieszać z bazylią.

Filety natrzeć solą i pieprzem, wysmarować musztardą z jednej strony przyłożyć do rozmąconego jajka a następnie do panierkii serowej, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 25 minut w 190'

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sisterskitchen 28.01.2013 08:05
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak