Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :)

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
mozzarella 1/2 kulki
bazylia świeża 2-3 gałązki
szynka parmeńska 4 plastry
sól do smaku
masło lub margaryna do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :)

Kroki postępowania

1
Pierś umyć, dokładnie osuszyć i naciąć.
Krok 1 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
2
"Kieszeń" posolić i wypełnić umytymi liśćmi bazylii oraz plastrami sera. Zawinąć w prosciutto.
Krok 2 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
3
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć piersi. Przykryć.
Krok 3 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
4
Piec w nagrzanym do ok. 150 stopni piekarniku przez ok. 30 min.
Krok 4 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
5
Podawać np. z jarzynami z wody :)
SMACZNEGO!
Krok 5 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.01.2015 10:46
smakowite połączenie
Jadwiga/Jaga85 19.01.2015 13:56
Dla mnie SUPER!
Alex_M 19.01.2015 07:48
podoba mi się taki kurczaczek :)
Konczi 18.01.2015 21:03
wygląda rewelacyjnie :) idealny obiadek :)
aginaa 18.01.2015 20:31
proste a jakie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak