Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • mozzarella

    1/2 kulki
  • bazylia świeża

    2-3 gałązki
  • szynka parmeńska

    4 plastry
  • sól do smaku

  • masło lub margaryna

    do wysmarowania formy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
Pierś umyć, dokładnie osuszyć i naciąć.
Krok 2 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
"Kieszeń" posolić i wypełnić umytymi liśćmi bazylii oraz plastrami sera. Zawinąć w prosciutto.
Krok 3 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i przełożyć piersi. Przykryć.
Krok 4 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
Piec w nagrzanym do ok. 150 stopni piekarniku przez ok. 30 min.
Krok 5 - Kurczak "po włosku", czyli z bazylią i mozzarellą w prosciutto :) foto
Podawać np. z jarzynami z wody :)
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 23.01.2015 10:46
smakowite połączenie
Jadwiga/Jaga85 19.01.2015 13:56
Dla mnie SUPER!
Alex_M 19.01.2015 07:48
podoba mi się taki kurczaczek :)
Konczi 18.01.2015 21:03
wygląda rewelacyjnie :) idealny obiadek :)
aginaa 18.01.2015 20:31
proste a jakie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat